Handhaven van een behandelingsroute

Het is belangrijk om een behandelingsroutine voor mucoviscidose te handhaven

Het bijhouden van de behandelingen voor mucoviscidose kan complex en tijdrovend zijn. Het is daarom erg belangrijk om een dagelijkse routine te ontwikkelen en vast te houden. Daarmee is het voor u zo makkelijk mogelijk om u aan uw behandeling van mucoviscidose en kinesitherapieschema te houden, zoals voorgeschreven door uw arts.

Als u al jaren met uw mucoviscidose omgaat, dan heeft u waarschijnlijk een vaste routine opgebouwd en past u wellicht al enkele of alle van de onderstaande tips toe. Leest u de tips, wellicht ontdekt u iets nieuws!

Vergeet niet: Telkens wanneer uw arts een verandering aanbrengt in uw behandeling, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat elke verandering past in de totale behandelingsroutine van uw mucoviscidose. Uw arts en verpleegkundige zijn altijd bereid om u te helpen – aarzel dus nooit om hen om advies te vragen.

Tips voor het vaststellen van een dagelijkse behandelingsroutine van uw mucoviscidose

1 Stel herinneringen in in uw mobiele telefoon/wekker

Stel herinneringen in wanneer u uw medicijnen moeten innemen en voor andere behandelingen zoals kinesitherapie. De CF MedCare App is een handige app waarmee u uw eigen behandelingsherinneringen kunt instellen.

Download de CF Daily App uit de Apple iTunes App Store en Google Play Store 

 

Downloaden uit de Apple iTunes App Store

 

Downloaden uit de Google Play Store


2 Organiseer een routine die voor het gehele gezin werkt

Betrek iedereen erbij! Stel een dagelijkse routine op die voor u werkt maar liefst ook voor alle andere mensen waarmee u samenleeft, zoals uw ouders, broers en zussen, grootouders, een partner of huisgenoten. Het gebruik van een gezamenlijke agenda of muurplanner kan een eenvoudige en zeer overzichtelijke manier zijn om voor iedereen te weten wie wat wanneer doet.

Als uw behandelingsroutine voor mucoviscidose voor iedereen werkt, dan is het aannemelijker dat u zich aan de routine kunt houden.


3 Begin vroeg

Sta vroeg op zodat u voldoende tijd en privacy heeft voor uw ochtendtherapieën. Dit kan ervoor zorgen dat uw routine een minimale impact heeft op uw dagelijks leven buiten de deur.


4 Wees georganiseerd

Organiseren is van essentieel belang voor uw behandelingsroutine voor uw mucoviscidose als een normaal onderdeel van het dagelijks leven. Het kan handig zijn om:

  • De vereiste bewaarcondities van elk medicijn te controleren.

  • Alle, of een groot deel van uw, medicijnen bij elkaar te bewaren.

  • Uw voorraad van alle medicijnen te controleren, inclusief behandelingen van mucoviscidose.

  • Ervoor te zorgen dat u nooit zonder behandelingen voor mucoviscidose komt te zitten.

  • Herhaalrecepten in huis te hebben voordat uw huidige voorraad van de verschillende medicijnen opraakt.

 

Handhaven van een routine

Hoe goed u ook vasthoudt aan een vaste behandelingsroutine voor uw mucoviscidose, de onvoorspelbaarheid van het leven van alledag betekent soms dat het vasthouden aan de routine een grote uitdaging zal zijn. Niettemin is het belangrijk dat u uw medicijnen voor mucoviscidose elke dag op de juiste manier blijft innemen, zoals voorgeschreven door uw arts.

Ook als u zich goed voelt, of zich niet beter gaat voelen na een nieuwe behandeling van , is het belangrijk dat u de medicijnen op de juiste manier blijft innemen als onderdeel van uw routine.

Denk na over hoe uw vrienden, familie en huisgenoten kunnen helpen u aan uw behandelingsroutine te houden. Dit ondersteuningsnetwerk kan u helpen door:

  • U te helpen herinneren of ondersteuning te bieden om te zorgen dat u uw behandelingsroutine volgt.

  • Eenvoudige visuele controles uit te voeren in het huis, zoals het controleren of u uw vernevelaar op de juiste tijden heeft gebruikt; dit is toetsbaar door te kijken of de benodigdheden schoongemaakt zijn en liggen te drogen.

  • Bespreken van eventuele problemen en het nemen van gedeelde verantwoordelijkheid bij het opmerken van risico's in uw behandelingsroutine.

Het is goed om een oogje te houden op de zaken die uw behandeling van mucoviscidose kunnen verstoren en om deze te voorkomen.

 

Grote levensveranderingen

Grote levensveranderingen, zoals verhuizen, met een nieuwe school of universiteit beginnen, een nieuwe baan, of zelfs het overschakelen van kindzorg naar volwassenzorg bij mucoviscidose kan uw behandelingsroutine voor uw mucoviscidose verstoren.

Hoewel het moeilijk is om precies te voorspellen wat er in deze situaties zal veranderen, probeer om vooruit te denken over wat de beste manier is om uw behandelingsroutine voor uw mucoviscidose aan te passen. Door voorbereid te zijn, kan de overgang zo soepel mogelijk verlopen.

Als u begint met school, universiteit of werk, is het belangrijk dat uw docent of werkgever uw specifieke behoeften kent en hoe er hulp geboden kan worden.

 

 
sluiten

Sluiten

To access the Healthcare Professionals' section you must verify your professional status using OneKey Web Authentication.

Press continue to use your existing OneKey account or register for a new OneKey user account.

Link naar de website Gebruiksvoorwaarden